KUNSTVISIE

Het kijken naar en maken van kunst, heeft mij gestimuleerd tot het ontwikkelen van ideeŽn en oplossingen van de puzzel die ik zelf heb gecreŽerd. Het stimuleert het denken en voelen om elke keer een stapje verder te gaan. Het proces van het maken van kunst geeft een verruimd gevoel en innerlijke rust. De kracht die ik daaruit ontleen brengt mij in evenwicht. Dit evenwicht en deze dynamiek is terug te vinden in mijn werk.

Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen. Mijn inspiratiebronnen zijn divers. De laatste jaren ben aan het onderzoeken hoe ik de stilte in beweging kan vastleggen. Het resultaat daarvan zijn schilderijen van water dat beweegt aan de oppervlakte met daaronder rust en stilte.

In de figuren waarbij een yogahouding uitgebeeld wordt zijn de twee elementen stilte en dynamiek perfect geÔntegreerd. In mijn beelden komt dit thema ook telkens weer terug. Het blijft me boeien om die stilte weer te geven, terwijl er in de schilderijen wel veel gebeurt, zoals een mens die bijvoorbeeld van een trap afkomt en een bal die rolt.

Tijdens mijn onderzoek heb ik licht in een schilderij verwerkt. Daarbij vertegenwoordigen de LED lampjes de dynamiek en het schilderij de stilte. (Zie het kunstobject Lelystad op zijn best dat hangt in de collegezaal van het stadhuis van Lelystad.)


HOME